15 greșeli frecvente la traseu – sfaturi și trucuri să iei permisul de conducere din prima

15 greșeli frecvente la traseu – sfaturi și trucuri să iei permisul de conducere din prima

Permisul de conducere: lipsește doar un ultim pas și în sfârșit puteți conduce prima mașină! Ați studiat și ați promovat examenul teoretic, deci urmează proba practică, în timpul căreia sunt multe trucuri de reținut pentru a-i arăta examinatorului că sunteți gata să mergeți pe propriile… roți!  

15 greșeli frecvente la traseu – sfaturi și trucuri să iei permisul de conducere din prima

La traseu trebuie să vă arătați dexteritatea de a conduce un vehicul. Pentru a face acest lucru, trebuie să finalizați cu succes circuitul de conducere. Pentru a trece din prima examenul practic, este necesar să aveți câteva lucruri clare în minte: 

 • Primul lucru de reținut este că nu există o formulă magică pentru a trece proba traseului. Trebuie să demonstrați că știți să conduceți corect. 
 • Al doilea lucru este că trebuie să o luați în serios. Conducerea auto este o activitate care necesită atenția și cunoștințele voastre depline față de regulile de circulație. Legislația rutieră nu înseamnă doar o serie de indicatoare și câteva reguli, este un întreg set de reglementări, întreținere a vehiculului, semnalizare, siguranță rutieră, conducere eficientă etc., care trebuie înțelese pentru a trece cu brio de proba practică. 

Odată ce aceste premise vă sunt clare, trebuie să căutați o școală de șoferi care să vă garanteze promovarea și formarea ca șoferi, adică cu instructori calificați și cu experiență.  Scoala de soferi Soft Drive are rata de promovare de 96% și cele mai bune preturi pentru cursurile de șoferi categoriile A, B, C, CE și D, deci este bine să o luați în calcul pentru a promova proba practică. Marea majoritate a elevilor nostri obtin permisul din Prima! Poti sa te convingi citind recenziile de mai jos: 

Shadow Gold
Shadow Gold

A fost o experienta foarte interesanta si placuta. Ii multumesc instructorului Stroe Adrian pentru rabdarea acordata mie.

Petrut Florea
Petrut Florea

Recomand cu încredere cea mai bună școală, cei mai buni instructorii ! Mulțumesc școala auto soft Drive !

Adina Dragan
Adina Dragan

Recomand cu încredere școala de șoferi “Softdrive “ domnul Ilie Marius este un om minunat . Face totul cu profesionalism ca tu să fii foarte pregătit și stăpân pe tine pentru a susține examenul de traseu cu brio. Bineînțeles recomand toată echipa “Softdrive” ,fetele de la contabilitate sunt minunate .😘

Alberto Alexandru
Alberto Alexandru

Cel mai bun instructor!

Mario Raym
Mario Raym

Cea mai bună școală de șoferi !! Toți instructorii mai ales Domnul Ilie Marius , un om deosebit care oferă tuturor în egală măsură corectitudine și seriozitate cat și respect . Școala Soft top drive din punctul meu de vedere este cea mai bună ! Vă spun și de ce . Acești oameni ( instructorii ) am observat ca ceea ce fac , fac din plăcere nu neapărat pentru bani , chiar își dau interesul !! Eu Mazarache Marian am vârsta de 22 ani și am luat sala cu 26 din prima și traseu tot din prima ! Datorită școlii soft top Drive si mai ales domnului Ilie Marius ! Succes tuturor apelați cu încredere !!❤️❤️❤️

Cosmin Matei
Cosmin Matei

Cei mai buni instructori, am facut scoala de soferi la alta scola pentru categoria D si mau preulat cei de la soft drive am facut cu ei 3 sedinte pentru reprogramare si am învățat de la ei mai mult decat toata scoala acolo in partea celalta. Au instructori calmi si predau pe intelesul tuturor si fetele de la secretariat sunt foarte amabile. Recomand cu toata inima si in mod special pe domnul instructor Ilie Marius.

Costi Bica
Costi Bica

Recomand cu cea mai mare încredere școala de șoferi soft drive !!

Andrey02
Andrey02

Recomand cu incredere aceasta scoala, am facut categoriile c,ce cu domnul Ilie Marius iar acum am ajuns sa lucrez pe camion cu contract spaniol.O scoala foarte primitoare cu oameni foarte primitori.Recomand aceasta scoala cu toata increderea pentru toate categoriile.Anul care urmeaza voi apela iar la domnul Marius pentru categoriile A si D ca sa termin abcedarul de pe permis. Ps:Domnul Ilie Marius un om de nota 10 tot respectul pentru tot sprijinulnpe care il are pentru elevi săi.

Ionescu Alexandru
Ionescu Alexandru

Recomand cu incredere pe domnul Stoica Catalin, este foarte rabdator, iti explica foarte bine, face ore si seara, dupa ora 18, inclusiv in weekenduri. Am luat traseul din prima cu dl. instructor.

Stemi Andreea
Stemi Andreea

O scoala de soferi cu adevărat atenta la nevoile cursantului. Mulțumesc mult d-nului Strugariu Marius pentru implicarea, răbdarea și încrederea acordată. Recomand din suflet Dl. Strugariu Marius, apelati cu incredere !!!

Stefan Stoica
Stefan Stoica

Vreau sa va mulțumesc din suflet pentru tot sprijinul și răbdarea pe care mi -ati arătat în timpul cursurilor de conducere. Datorita instrucțiunilor dumneavoastră Stroe Adrian 💯💯💯💯atente și sfaturilor înțelepte,am dobândit încrederea necesara pentru a conduce în siguranță pe drumurile noastre. Sunteți un profesionist remarcabil și va apreciez enorm eforturile depuse pentru a ma învață arta conducătorului auto.Fiecare lecție cu dumneavoastră a fost o oportunitate de a învață și de a creste ca șofer. Va sunt recunoscător pentru aceasta experienta minunata și ma simpt privilegiat sa fiu ghidat de cineva ca dumneavoastră. Mulțumesc încă odată pentru tot . Vi-l recomand din tot sufletul pe Domnul instructor Adrian Stroe!!💯💯💯💯

Alexandru Mihai
Alexandru Mihai

Mulțumesc mult pentru rabdare si pentru efortul pe care l ati depus dupa orele 18-19 pentru a fi pregatit pentru examen! Succes viitorilor cursanți! Recomand cu încredere Soft Drive.

Gabriela Maican
Gabriela Maican

Cel mai bun instructor!🤗

David Andrei
David Andrei

Cel mai bun instructor ! ❤️

Costin Cobzaru
Costin Cobzaru

Recomand cu căldură pe dl STRUGARIU MARIUS oricui dorește să învețe să conducă. Este un instructor auto de excepție, care își face meseria cu pasiune și dedicare. Datorită lui, am trecut cu succes examenul auto și mă simt pregătită să conduc în siguranță și cu încredere. Mulțumesc, dl STRUGARIU MARIUS pentru tot sprijinul și îndrumarea oferită!!

Andrei Iosif
Andrei Iosif

Ma bucur ca am ales Soft Drive! Servicii rapide si oameni seriosi, mai ales instructorul meu, Adrian Stroe! Am fost invatat de la 0 si am luat atat examenul teoretic (sala) cat si examenul practic (traseul) din prima pentru categoria B!

Toma Cristi
Toma Cristi

Cel mai bun instructor nota 100 ✅ cu siguranța toți care apelează la el va putea loa carnetul de conducere cu el făcând ore și sanbata și duminica ✅✅🎉🎉🎉

Baran Cosmina Jesica
Baran Cosmina Jesica

Oana Ilie ma invatat mult să conduc recomand instructor și Marius iulie am discut pe cutie automata mulțunesc instructori ca am învață de la ei 🙂 și școala soft drive 🙂

Ionut Panaintescu
Ionut Panaintescu

Recomand din toata inima ❤

Crina C
Crina C

Cel mai răbdător și eficient instructor, Constantin Bogdan! Îl recomand, venind din partea unei fete, care pt prima dată a pus mâna pe volan. A avut răbdare să îmi arate și să repete de multe ori când nu înțelegeam. 🔝 Mulțumesc! 🙏☺️

Cristian Bizadea
Cristian Bizadea

Va multumesc dle. Stoica Catalin, un instructor de nota 10! Am cautat mult timp o scoala de soferi buna si am citit foarte multe recenzii din teama (pe auzite de la multi) ca e foarte greu sa gasesti un instructor serios care sa respecte sedintele si orele de condus (nu sa te tina pe dreapta la cafele sau sa isi rezolve treburile personale) si mai presus de toate sa fie flexibil la program, dupa ora 6, chiar si 7 in zile de Sambata sau de Duminica, si luat de acasa pentru confortul de a nu pierde timp din programul de lucru. Pot spune ca dl. Catalin a bifat pozitiv toate cerintele! E un om foarte calm care stie sa explice ce ai de facut, si cum sa o faci ceea ce pentru mine care nu am avut experiente precedente a contat foarte mult! Am simtit mai mult un raport de amicitie decat unul de cursant / instructor! Inca o data multumiri! Si multa sanatate sa ajutati cati mai multi oameni pe viitor! O calda recomandare din partea mea! apelati cu incredere si nu veti regreta! Asfalt intins la toti!

Valentin Dragan
Valentin Dragan

Cea mai tare școală de șoferi cu cei mai buni instructori

Alex
Alex

Foarte profesionisti ! Fac la ei categ. C, E !Atitudine 10+. Cei mai buni ! Recomand cu drag

Stefan Moisa
Stefan Moisa

Recomand cu toată încrederea,o școală de soferi foarte bună,cu personal calificat și un parc auto performant!👍

Eduard Mok
Eduard Mok

Cel mai bun instrucor,recomand cu cel mai mare drag Stoica Mihail Cătălin va învață și va pregătește pentru tot💪🏿😎

Alexandru Oprean
Alexandru Oprean

Este de departe cel mai bun profesor. Pot sa zic ca nu este un simplu instructor si mai degraba un mentor,un frate,sau un parinte. Un om deosebit iar echipa lui este ca si o familie. Mai rar asa ceva in ziua de azi. Va multumesc tuturor din familia Scoala de Soferi Soft Drive si atestate rutiere

Matei Madalin
Matei Madalin

Il recomand cu toata increderea pe domnul Marius Strugariu , nu am avut niciodata incredere in mine cand venea vorba de condus si nici dorinta sa fac asta , dupa o perioada intensa de pregatire , dansul m-a ajutat sa obtin permisul de conducere si sa am incredere in mine . Numai bine!!’

David
David

Mulțumită domnului instructor Strugariu Marius am reușit să iau sala și traseul din prima.Recomand cu încredere școala de șoferi Soft Drive.

Denisa Panciu
Denisa Panciu

Instructori mi.au fost Marilena și Ciprian Ilie,oameni calmi,ce explică bine și pe care ii voi recomanda tuturor

S Patrick
S Patrick

Experiența mea cu domnul instructorul auto Strugariu Marius a fost excelentă. Metoda sa de predare a fost clară și încurajatoare, făcând procesul de învățare plăcut și eficient. Am apreciat răbdarea și profesionalismul său în a mă pregăti pentru examenul de permis, iar rezultatul vorbește de la sine – am trecut din prima! Recomand cu încredere tuturor celor care doresc să obțină permisul de conducere.

Doru Epure
Doru Epure

O scoala excelenta pentru un traseu destul de problematic. Multumiri speciale domnului instructor Marius Strugariu, un pedagog excelent, cu un tact extraordinar si un fler deosebit pentru problemele de trafic care ar putea pune probleme in cursul examenului. Mii de multumiri!!!

Petrache Alexandra Mihaela
Petrache Alexandra Mihaela

Recomand cu cea mai mare încredere. De la o persoană care nu știam nimic, mi-au explicat atât de bine la orele de legislație. Răbdarea și calmul din timpului orelor practice în cât am luat din prima atât sala cât și traseul. Mulțumesc pentru toată munca și calmul pe care l-ați avut cu mine.

Claudiu Petre
Claudiu Petre

Cel mai bun instructor , Stoica Mihail Cătălin Sala și traseu din prima !!! ✅✅✅

Georgeta Pirvu
Georgeta Pirvu

Dacă pot descrie în câteva cuvinte experiența mea cu Soft Drive ar fi următoarele: seriozitate ,calm, încredere și oamenii minunați . Recomand cu încredere , aici veți simți cum evoluezi și te vei simți ca în familie. Mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată . Cei mai buni.❤️

Dan Alwy
Dan Alwy

Cea mai buna școală din București părerea mea.recomand Ciprian Ilie The Best!

Stan Nicusor
Stan Nicusor

Școala de șoferi nr 1 din București, mulțumesc

Georgiana Urziceanu
Georgiana Urziceanu

Eu , fiind si o persoana grea de cap si dificila, lipsita de rabdare si care mi se explica de 10 ori si tot nu înțeleg, îl recomand pe dnu. Marius Strugariu, este un domn excepțional, nu l-as da pe nici un alt instructor, soțul meu a facut primul cu dansul si are permis de mai bine de 7 ani, luat din prima sala+ traseu! 👏❤️

Madalina Enache
Madalina Enache

Cel mai bun instructor Marius Strugariu ,3 generatii au luat permisul cu el👍.Cel mai de top instructor,recomand cu cea mai mare incredere!

Ana Cristea
Ana Cristea

Marius Strugariu mi-a fost prieten și mentor. Din perspectivă realist-moralizatoare este urmărită transformarea mea, faptul că am început de la problema cu ambreajul care duce la murirea motorului la a îmi lua permisul. Pe plan social este ilustrată împrietenirea cu o persoană de care o să îmi fie dor când îmi spunea că greșesc. Știu că nu mă pot întoarce în timp, dar aș vrea să repet această experiență dacă ar fi posibilă cât timp nu îmi pierd permisul

Ianis Alexandru Boteanu
Ianis Alexandru Boteanu

Cel mai top instructor îl recomand cu yoata inima pe Stoica Mihail Catalin

Cristian Marian
Cristian Marian

Am avut o experiență excelentă la școala auto Soft Drive. Strugariu Marius este un instructor profesionist și dedicat, care mi a oferit nu doar cunoștințele necesare pentru a lua examenul auto, dar și încrederea și abilitățile practice pentru a deveni un șofer sigur și încrezător. Recomand cu încredere școala auto Soft Drive și în mod special pe domnul Strugariu Marius tuturor celor care doresc să învețe să conducă într-un mod profesionist și sigur.

Cristi Marin
Cristi Marin

Cel mai bun Stoica Mihail Cătălin

Adrian Manolache
Adrian Manolache

Nota 10 pentru Adrian Stroe ! A reusit sa gaseasca echilibrul perfect intre stilul lui de a preda si stilul meu de a invata . Recomand 100% !

sparlac vladimir
sparlac vladimir

Mulțumesc mult, doamnei instructor Cristina! Recomand cu încredere, un om și un instructor de nota 10!

Narcis Stanciu
Narcis Stanciu

Catalin Stoica este un instructor informat si profesionist, care te pregateste pentru orice situatie din examen.

Ionut Razvan Cantor
Ionut Razvan Cantor

Cel mai rabdator, calm, cu simt al umorului instructor, l-am gasit aici, la Soft Drive. Ii mulțumesc pentru răbdare, nervii tari si incredere, domnului Stroe Adrian. Ma înclin. Toate bune.

Satranç Reis
Satranç Reis

Bună ziua!Astazi am luat permisul cu instructorul Marius Strugariu.Un instructor foarte bun m-a susținut pe tot parcursul.Recomand

Emanuel Popa
Emanuel Popa

Nu am decât cuvinte de laudă pentru această școală! De la început până la final am fost ajutat cu tot ce am avut nevoie! Iar experiența cu domnul instructor Adrian Stroe a fost minunată, un om de caracter, care a lucrat cu multă răbdare și seriozitate cu mine! Îmi voi aminti și voi aplica tot ce am învățat de la dânsul la fiecare drum cu mașina. Recomand cu încredere, nu veți fi dezamăgiți!

Alexandra Marinela Scriba
Alexandra Marinela Scriba

Cea mai bună școală de șoferi, iar domnul Stoica Mihail Cătălin este cel mai bun instructor, un om de nota 10+, care explică pe înțelesul tuturor și-n plus face ore și-n weekend!

Sandu Goghie
Sandu Goghie

Super scoala! Super instructor! Recomand! Instructorul,Marius Ilie, te duce pe traseele de examen si iti arata tot ce trebuie pentru a lua permisul din prima!

Iată principalele  greșeli pe care trebuie să le evitați în timpul examenului de conducere: 

Când mergeți să susțineți examenul practic, țineți cont de următoarele sfaturi: 

 1. De îndată ce urcați în mașină, puneți-vă centura de siguranță.  Dacă nu, veți eșua imediat. Acesta este primul lucru de făcut la intrarea în mașină. Nefixarea centurii de siguranță nu va trece neobservat de examinator, riscând să compromită întregul traseu. Dacă deja ați pus centura de siguranță înainte ca examinatorul să se urce în mașină, este o idee bună să o rearanjați, pentru a nu da impresia că nu ați amintit de ea. 

 1. Atenție la frâna de mână! Asigurați-vă că frâna de mână nu este trasă înainte de a pleca, altfel nu veți merge nicăieri. 

 1. De asemenea, odată ce examinatorul vă cere să plecați, nu vă grăbiți și reglați-vă scaunul pentru o vedere bună și acces ușor la pedale și reglați oglinzile retrovizoare. Acestea sunt niște aspecte foarte importante pe care polițistul cu siguranță le va verifica. 

 1. Cei care doresc să treacă proba practică trebuie să poată efectua manevrele indicate mai jos: parcarea vehiculului și ieșirea din spațiul de parcare și parcarea lateralăgarareamersul înapoitrecerea la nivel cu cale feratărespectarea dispozitivelor de semnalizare luminoasă (semafoarele). Efectuați aceste manevre cu instructorul până când le veți face corect. 

 1. Nu vă urcați pe trotuare și nici pe insula centrală a sensului giratoriu! Până acum nimeni nu și-a obținut  permisul de conducere făcând asta. 

 1. Fiți foarte atenți la comenzile polițistului! Este posibil ca examinatorul să vă dea o comandă „greșită”. Acordați atenție semnelor de circulație și puneți în practică ce ați studiat pentru proba teoretică. 

 1. Opriți-vă întotdeauna când vedeți lumina roșie a semaforului sau semnul de circulație „Stop”. Dacă nu, va trebui să vă întoarceți într-o altă zi pentru a da din nou traseul.  

 1. În timp ce conduceți, păstrați întotdeauna controlul vehiculului. Respirați și concentrați-vă. Acest lucru vă va ajuta evaluatorul să vă promoveze. 

 1. În timpul traseului, mențineți viteza maximă permisă pe drum, nu o depășiți niciodată,  nu vă grăbiți, nu accelerați. Nimeni nu vă grăbește, conduceți atent, uitați-vă la semnele rutiere și faceți-l pe examinator să se simtă în siguranță. 

 1. Nu vă panicați la prima greșeală! Susținerea unui examen auto impecabil este cu adevărat dificil, dar nu imposibil, însă este important să rămâneți calmi pentru a reacționa în siguranță.  

 1. Semnalizați întotdeauna corespunzător când schimbați direcția de deplasare! Și atunci când trebuie să ocoliți niște obstacole aflate pe carosabil trebuie să semnalizați, dar și când schimbați direcția de deplasare. De asemenea, mențineți semnalul în funcțiune pe toată durata efectuării manevrei! 

 1. Nu vă blocați în intersecții! Acordarea de prioritate într-o intersecţie nesemaforizată este o altă încercare grea pentru cei care doresc să obțină permisul de conducere. Pentru a nu rămâne blocat în mijlocul intersecţiei, respectați următoarele reguli: folosiți oglinzile retrovizoare, semnalizați din timp, poziționați-vă corect şi folosiți treapta de viteză corespunzătoare.   

 1. O altă eroare care vă conduce spre eșec este de a nu acorda prioritate pietonilor. Când vă apropiați de trecerile de pietoni, reduceți viteza și acordați prioritate de trecere celor care se angajează în traversarea străzii sau așteaptă să traverseze.  

 1. Și în cele din urmă: respectați întotdeauna semnalele de trafic sau ordinele pe care vi le dă ofițerul de poliție în timpul traseului

 1. Înainte de a ieși din mașină și de a sărbători reușita la examenul practic, opriți motorul, trageți frâna de mână și cuplați mașina la prima treaptă de viteză. Abia apoi puteți deschide ușa. Astfel veți fi liberi și…cu permis de conducere! 


Învață să conduci în siguranță și cu încredere alături de SoftDrive, din 1998 in top scoli de soferi din Bucuresti!

You may also like

1 cometariu

Cat costa scoala de soferi in 2023, de Paște? Află acum ⭕ -

[…] necesare pentru a fi pregatit(a) pentru examenul de conducere, precum și de categoria de permis de conducere pentru care optezi. În București, costul unei școli de șoferi pentru categoria B poate fi în […]

Reply

Lasă un comentariu

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare mai bună, folosim module cookie. Accept Condiții utilizare

Adblock Detectat

Vă rugăm să ne susțineți dezactivând extensia dvs. AdBlocker din browserele dvs. pentru site-ul nostru web.