15 greșeli frecvente la traseu – sfaturi și trucuri să iei permisul de conducere din prima

15 greșeli frecvente la traseu – sfaturi și trucuri să iei permisul de conducere din prima

Permisul de conducere: lipsește doar un ultim pas și în sfârșit puteți conduce prima mașină! Ați studiat și ați promovat examenul teoretic, deci urmează proba practică, în timpul căreia sunt multe trucuri de reținut pentru a-i arăta examinatorului că sunteți gata să mergeți pe propriile… roți!  

15 greșeli frecvente la traseu – sfaturi și trucuri să iei permisul de conducere din prima

La traseu trebuie să vă arătați dexteritatea de a conduce un vehicul. Pentru a face acest lucru, trebuie să finalizați cu succes circuitul de conducere. Pentru a trece din prima examenul practic, este necesar să aveți câteva lucruri clare în minte: 

 • Primul lucru de reținut este că nu există o formulă magică pentru a trece proba traseului. Trebuie să demonstrați că știți să conduceți corect. 
 • Al doilea lucru este că trebuie să o luați în serios. Conducerea auto este o activitate care necesită atenția și cunoștințele voastre depline față de regulile de circulație. Legislația rutieră nu înseamnă doar o serie de indicatoare și câteva reguli, este un întreg set de reglementări, întreținere a vehiculului, semnalizare, siguranță rutieră, conducere eficientă etc., care trebuie înțelese pentru a trece cu brio de proba practică. 

Odată ce aceste premise vă sunt clare, trebuie să căutați o școală de șoferi care să vă garanteze promovarea și formarea ca șoferi, adică cu instructori calificați și cu experiență.  Scoala de soferi Soft Drive are rata de promovare de 96% și cele mai bune preturi pentru cursurile de șoferi categoriile A, B, C, CE și D, deci este bine să o luați în calcul pentru a promova proba practică. Marea majoritate a elevilor nostri obtin permisul din Prima! Poti sa te convingi citind recenziile de mai jos: 

Radu Catalin Vadile
Radu Catalin Vadile

Părerea mea despre școala Soft Drive nu poate fi decât una buna din toate punctele de vedere cu un personal foarte amabil încă din prima zi in care m-am înscris pt a obține cat C CE.De la început mi-am făcut o impresie buna iar pe parcursul orelor de condus m-am și convins alături de Domnul instructor Ilie Marius un om foarte calm și foarte explicit in tainele condusului!Pentru viitori elevi va recomand cu cea mai mare încredere Școala de șoferi Soft Drive și sigur nu veți regreta!!!

Rodica Marineac
Rodica Marineac

Sunt foarte fericita ca am reusit sa iau permisul de conducere si sa conduc fara frica! Prin rabdarea si indrumarile pe care mi le-ati oferit, m-ati ajutat sa invat sa conduc si sa nu imi mai fie frica! Multumesc mult doamnei instructor Oana Ilie si echipei de la Scoala de soferi Soft Drive pentru experienta frumoasa pe care am avut-o in aceasta calatorie! Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Andrei Ionut
Andrei Ionut

Cei mai buni . Apelați cu încredere .

Cristina Ionescu
Cristina Ionescu

Experiența mea cu instructorul Stoica Mihail Cătălin în timpul orelor a fost excelentă! A fost răbdător, profesionist și a făcut ca procesul de învățare să fie plăcut și eficient. Recomand cu încredere

Popescu Alin
Popescu Alin

Multumesc 🙏 SOFT DRIVE multumesc domnului instructor ILIE MARIUS pt tot ce m-a învățat 🙏👍cat C+E din prima + atestatele. Vă spun ca mai rar întâlnești așa om blând și cu un dar dat de Dumnezeu de a-și practica meseria 🙏 Să fi binecuvântat și să rămâi neschimbat 👍👏felicitări . Recomand cu încredere 🫡👏👏👏

Florin Daniel Gheorghe
Florin Daniel Gheorghe

Mulțumesc, în primul rând instructorului Stoica Mihail Cătălin, care și-a pliat programul în funcție de cum am avut timp, atât seara după serviciu cat și în weekend. Prin calmul și răbdarea avută cu mine, am reușit să iau ambele probe din prima, făcându-mă să trec peste toate emoțiile. Nu în ultimul rând, mulțumesc și școlii Soft Drive pentru experiența frumoasă la secretariat și cursurile de legislație. Recomand 👍

Iulia Nistor
Iulia Nistor

Mulțumesc domnului instructor Bogdan Constantin pentru tot ajutorul și pentru toată susținerea! Face totul cu inima ca să fie bine. 💪 Recomand cu încredere!! 🥇🏆 (Sala și traseul din prima. 🙏)

Roxana Anghel
Roxana Anghel

Cea mai buna dintre toate și reușite garantate

Costin Puntaru
Costin Puntaru

Recomand cu toata increderea. Am luat traseul din prima fara stres. Stoica Catalin e un profesionist. Toate orele le-a tratat cu seriozitate si calm, adaptand propiul program dupa al meu ( ore facute in weekend sau seara).

Roxana Diaconescu
Roxana Diaconescu

Este o școală excelentă. Mulțumiri din suflet domnului Marius Strugariu! Este un instructor excelent, calm, empatic și cu simțul umorului. A fost o plăcere să învăț alături de el să conduc. A avut mereu rădbare, mi-a răspuns la toate întrebările și m-a încurajat pe tot procesul. Am luat din prima și sala și traseul datorită instrucțiunilor și sfaturilor lui. Îl recomand cu drag!

Alex Hash
Alex Hash

O experiență foarte buna și un instructor de 5 stele. Recomand!!

Paun Alexandru
Paun Alexandru

Cu calm si rabdare se poate :),multumesc pentru ajutorul oferit.Multumesc domnului Marius Strugariu.

TRY GAUY 780
TRY GAUY 780

Cel mai bun instructor Stoica Catalin🤙🏽

Denisa Constantin
Denisa Constantin

A fost o experienta minunata, am avut cel mai bun instructor, cu multa rabdare, calmitate si un om extraordinar. Este vorba despre domnul Stroe Adrian, pe care il recomand din tot sufletul si ii multumesc inca odata pe aceasta cale! Cel mai bun instructor!! RECOMAND!!!

Ariana Stefanescu
Ariana Stefanescu

Am facut scoala cu domnul Nicu , cel mai bun instructor, un om calm, rabdator, si care explica pe intelesul tuturor, sala si traseul luate din prima. Recomand cu incredere si toate multumirile domnului Nicu!🥰

David Rădulescu
David Rădulescu

Recomand cu căldură școala de șoferi Soft Drive. Am avut o experiență frumoasă și plăcută datorită domnului instructor Marius Strugariu, un om bun și răbdător care dă dovadă de profesionalism. Datorită lui am reușit să iau traseul din prima, fără să am emoții. Mii de mulțumiri pentru toată răbdarea, susținerea și pentru toate sfaturile pe care acesta mi le-a dat. Mulțumesc școlii Soft Drive și domnului Marius Strugariu pentru această experiență minunată!

Robert
Robert

Recomand cu drag instructorul Stoica Cătălin, un om care a reușit să se plieze pe nevoile mele, un om calm și răbdător, cu siguranță nu veți avea emoții în a lua permisul cu el. Un om profesionist la fel ca și școala de șoferi Soft Drive.

Moldovan Sabina
Moldovan Sabina

Stimate echipă Soft Drive , Aș vrea să mulțumesc pentru experiența minunată învățată în timpul cursurilor de conducere dar mai ales domnului instructor Stroe Adrian pentru rabdarea , profesionalismul si implicarea sa , explicând cu claritate fiecare aspect al conducerii. Datorită lui, examenul a fost lipsit de emotii . Pentru toti cei care doresc sa obtina carnetul de conducere sub indrumarea unui instructor care se comporta cu voi ca un parinte si care nu este doar pasager in timpul orelor apelati la dansul cu incredere. Cu recunoștință, Sabina

Robert Barbulescu
Robert Barbulescu

Cei mai buni

Cozinia Motronu
Cozinia Motronu

Am ales să mă înscriu la această școală de șoferi după ce am citit recenziile și am constatat că este aproape de stația de metrou Republica. Cu toate acestea, am fost plăcut surprinsă de întâlnirea cu un personal extrem de amabil și dedicat clienților. De la fetele de la secretariat, la mediul de pregătire teoretică și, bineînțeles, instructorul cu care am avut plăcerea să învăț, toți s-au dovedit a fi profesioniști cu experiență, gata să mă îndrume către dobândirea cunoștințelor atât teoretice, cât și practice. Orele mele de conducere au fost susținute cu domnul Cătălin Stoica, pe care îl recomand cu căldură tuturor celor interesați să se înscrie la această școală de șoferi. Abilitatea sa excelentă de a explica, răbdarea sa abundentă fac procesul de învățare plăcut și oferă un sentiment de siguranță, chiar și în primele ore petrecute în trafic. Nu pot decât să laud acești oameni minunați și să îi recomand cu încredere.

Florin Stoian
Florin Stoian

Recomand cu căldură Școala de Șoferi Soft Drive, în special instructorul Adrian Stroe, tuturor celor care își doresc să învețe să conducă într-un mod sigur și încrezător. Mulțumesc Soft Drive și Adrian pentru susținere și experiența minunată!

Radu Radulescu
Radu Radulescu

Permisul luat cu ajutorul instructorului Stoica Mihail Cătălin. Cel mai bun instructor 👍

Elena Padurariu
Elena Padurariu

Vreau să vă mulțumesc sincer pentru experiența deosebită și profesionalismul de care ați dat dovadă pe parcursul cursurilor. Ați reușit să transformați procesul de învățare într-o experiență plăcută și eficientă. Mulțumesc D-lui Marius Strugariu pentru răbdare și dedicare, fără de care nu aș fi reușit să obțin permisul de conducere. Sunteți cei mai buni!!!

Lucas G
Lucas G

Instructorul meu de la școala de șoferi, domnul Marius Strugariu, a fost o prezență incredibilă pe durata procesului meu de învățare a conducerii. A fost extrem de răbdător și profesionist în abordarea sa, fapt ce m-a ajutat să înțeleg și să aplic conceptele dificile cu încredere. Pe lângă abilitățile sale remarcabile, acesta a adus un simț al umorului care a detensionat atmosfera în timpul ședințelor, făcând experiența de învățare plăcută și relaxantă. Recomand cu căldură instruirea cu domnul Marius Strugariu pentru o experiență excelentă în procesul de invatare.

Andrei Dragut
Andrei Dragut

Am facut categoria C,CE cu Marius Ilie,cel mai de top instructor,recomand cu cea mai mare incredere Scoala Soft Top Drive,e de nota 10+.

Dana Sece
Dana Sece

O școală foarte bună cu instructori de calitate. Unul dintre ei este Adrian Stroe care a avut muuuulta răbdare cu mine și a știut sa-mi explice amănunțit totul. Va mulțumesc.👍🙏

Marcu Schiopu
Marcu Schiopu

Servicii și clase de calitate superioară, calmi, blânzi, și care te învață tot ce este nevoie pentru a trece examenul cu brio. Recomand 5/5!

Răzvan Pandelea
Răzvan Pandelea

Multumesc!!

Florin Alexa
Florin Alexa

Mulțumesc domnului Stroe Adrian pentru profesionalism și răbdare, la inceputul orelor practice fricile și emotiile au fost mari, dar cu ajutorul dânsului am reușit ca pana la final sa trec peste ele și sa devin mai sigur pe mine la volan, nivelul cunostintelor acumulate în acest timp au facut ca examenul sa para doar o formalitate. Recomand cu încredere scoala Soft Drive!

Cristian Danciu
Cristian Danciu

Multumesc Bunului Dumnezeu pentru ocazia creata de a ajunge la aceasta școală si pentru experienta fantastica trăită alături de intreaga echipa Soft Drive. Am avut șansa să-l am ca și instructor pentru categoriile C/CE pe domnul Marius Ilie, un profesionalist cum rar mi-a fost dat sa intalnesc, dar și un pedagog și un psiholog desăvârșit. Datorita informațiilor teoretice dobândite de la Marius, a orelor de conducere efectuate impreuna și a încrederii constante insuflată din partea acestuia, am reușit sa trec cu brio de toate examenele teoretice și practice și ulterior, cu voia Bunului Dumnezeu, să-mi urmez cu încredere și profesionalism pasiunea de a conduce și de a practica aceasta meserie. Slavă Ție Doamne și mulțumesc pentru acești oameni minunați și în special pentru Marius Ilie🙏

Edy
Edy

Multumesc Soft Drive in special dl. instructor Marius Strugariu pentru profesionalism. Il recomand cu incredere.

Andrei
Andrei

O școală foarte bună cu instructori răbdători

Maria Anghel
Maria Anghel

Nu exista destule cuvinte care sa il caracterizeze pe domnul instructor Strugariu Marius. Un om excepțional, cu o răbdare imensă care își face treaba ca un profesionist adevărat. Am reușit sa iau traseul dar si sala din prima, datorita indicațiilor instructorului. Recomand cu toata inima aceasta școală de șoferi. Încă o dată mii de mulțumiri pentru toata răbdarea instructorului și pentru toate sfaturile pe care mi le-a dat. O să rămân veșnic recunoscătoare pentru tot efortul depus si pentru tot interesul dânsului!!

I. Constantin
I. Constantin

Recomand cu plăcere instructorul Stoica Mihail Cătălin, un om care a reușit să se plieze pe nevoile mele, un om calm și răbdător, cu siguranță nu veți avea emoții în a lua permisul cu el. Un om profesionist la fel ca și școala de șoferi Soft Drive. Succes tuturor!

Nicoleta Preda
Nicoleta Preda

Recomand atât școală cât și pe dl.Instructor Stoica Cătălin -Mihail.Acest OM este un pedagog desăvârșit îți explică cu calmitate și răbdare tot ce ai de făcut!Va mulțumesc tare,tare mult pentru tot dl. instructor!

Maria-Elena Iana
Maria-Elena Iana

Recomand cu toata increderea scoala, domnul profesor de la cursul de legislatie tine un curs interactiv si explica foarte bine. Cu mare deosebire il recomand pe domnul instructor Stroe Adrian, un om deosebit care se implica si care isi da silinta sa te invete tot ce e mai bun posibil! Are multa rabdare si nu se limiteaza la a fi doar un instructor bun, ci este si un prieten bun!Sunt foarte norocoasa ca am avut ocazia sa fac cu el!

Angela Martisca
Angela Martisca

Il recomand cu incredere pe domnul instructor Stoica Mihail-Catalin deoarece este calm, rabdator si iti explica ori de cate ori este necesar. Am fost incurajata, indrumata si astfel am reusit sa obtin permisul. Multumesc domnului instructor si succes tuturor! 🙂

Nicoleta Nicorescu
Nicoleta Nicorescu

Multumesc Domnului Nicolae Maciuceanu , pentru rabdarea si calmul cu care a fost alaturi de mine in aceasta perioada in obtinerea carnetului de conducere categoria B. Un profesionist in adevaratul sens al cuvantului , o persoana dedicata meseriei de instructor auto ,pe care o recomand tuturor celor care vor sa REUSEASCA ! Doamne Ajuta!

Amadeus Zalmanovici
Amadeus Zalmanovici

Domnul instructor Stoica Mihail Catalin este o persoana calma ce stie sa explice foarte bine la orele practice. Daca esti atent la orele sale, tot ce ai nevoie este sa iti stapanesti emotiile la examen si ai permisul ca si luat 😉. Il recomand cu mare incredere. Orele cu el chiar sunt o placere. Succes!

Elena
Elena

O recomand cu tot dragul pe doamna instructor Pasa Ungurianu Nicoleta. Este extrem de calmă și explică enorm de bine absolut tot. La fiecare oră am avut câte ceva de învățat, și cu ajutorul dumneaei toate greșelile pe care le făceam au dispărut! Alegeți-o pe doamna dacă vreți sala și traseul din prima!! Doamna, sunteți minunată.

rares
rares

Mi-a fost recomandat sa urmez cursurile auto cu domnul Nicolae Maciuceanu si pot spune ca am facut alegerea perfecta. Multumesc mult pentru tot ajutorul, efortul si rabdarea dvs. Multumesc Soft Drive!

Antonio Constantinescu
Antonio Constantinescu

Super baieti! Cu ei am luat cat. B acum multi ani, acum si cat. C E

Petrisor David
Petrisor David

Mulțumesc pentru experiența pe care am trăito pe parcursul școlii de șoferi pentru obținerea categoriilor C E D Cum nimic nu este întâmplător din întîmplare am ajuns la școala de șoferi condusă de Marius Ilie , Atunci când faci lucrurile cu pasiune nu ai cum să nu ai rezultate când faci lucrurile în familie succesul este garantat! Respect David Petrișor!

perMIG DarkForEver
perMIG DarkForEver

Recomand cu încredere pe Domnul instructor Ilie Marius,un instructor foarte bun cu capacități de a învățat pe oricine din experienta dansului dobândită de ani de zile,am luat permisul cat D din prima,Mii de mulțumiri și recunoștință pentru încredere, perseverență şi profesionalism

Daniel Ionescu
Daniel Ionescu

Sunt recunoscător Doamnei Ilie Oana pentru cunoștințele pe care le-am dobândit în perioada școlarizării, care m-au dus la obținerea permisului de conducere auto. Mulțumesc foarte mult, o recomand cu încredere.

Tugce Goktas
Tugce Goktas

Cel mai bun curs de soferi, profesori cu experienta si amabili cu program flexibil de lucru.Am promovat ambele examene din prima incercare.Recomand din tot sufletul Soft Drive si mai ales pe doamna Nicoleta ca instructor.Multumesc mult pentru tot.

Miruna Alexandra Petcu
Miruna Alexandra Petcu

Ii mulțumesc dl Marius Strugariu pentru tot efortul efortul depus și ajutorul oferit pentru a lua permisul din prima. Îl recomand cu încredere pe dl instructor, datorită profesionalismului, calmitatii și tehnicilor de învățare care oferă garanție în drumul către permisul de conducere.

Andreea Dimitriu
Andreea Dimitriu

O experiență foarte plăcută, începând de la organizarea promptă a secretariatului, comunicarea eficientă și dedicarea inimaginabilă a domnului instructor Strugariu Marius! Per total, o școală de șoferi cu servicii impecabile, care oferă încredere din toate punctele de vedere și cu ajutorul căreia am reușit să iau permisul.

Nicolas Prunaru
Nicolas Prunaru

Sincer, nu am fost prea incantat de ideea de a conduce, dar devotamentul si atitudinea pozitiva m-au facut sa imi placa condusul. In plus, ei sunt singurii care au reusit sa ma trezeasca la 8 in vacanta, fiind singurele persoane care au putut acest lucru.

Cristina Olimpia Sărăcin
Cristina Olimpia Sărăcin

Recomand cu drag Soft Drive – cea mai bună instructoare Oana Ilie!

Iată principalele  greșeli pe care trebuie să le evitați în timpul examenului de conducere: 

Când mergeți să susțineți examenul practic, țineți cont de următoarele sfaturi: 

 1. De îndată ce urcați în mașină, puneți-vă centura de siguranță.  Dacă nu, veți eșua imediat. Acesta este primul lucru de făcut la intrarea în mașină. Nefixarea centurii de siguranță nu va trece neobservat de examinator, riscând să compromită întregul traseu. Dacă deja ați pus centura de siguranță înainte ca examinatorul să se urce în mașină, este o idee bună să o rearanjați, pentru a nu da impresia că nu ați amintit de ea. 

 1. Atenție la frâna de mână! Asigurați-vă că frâna de mână nu este trasă înainte de a pleca, altfel nu veți merge nicăieri. 

 1. De asemenea, odată ce examinatorul vă cere să plecați, nu vă grăbiți și reglați-vă scaunul pentru o vedere bună și acces ușor la pedale și reglați oglinzile retrovizoare. Acestea sunt niște aspecte foarte importante pe care polițistul cu siguranță le va verifica. 

 1. Cei care doresc să treacă proba practică trebuie să poată efectua manevrele indicate mai jos: parcarea vehiculului și ieșirea din spațiul de parcare și parcarea lateralăgarareamersul înapoitrecerea la nivel cu cale feratărespectarea dispozitivelor de semnalizare luminoasă (semafoarele). Efectuați aceste manevre cu instructorul până când le veți face corect. 

 1. Nu vă urcați pe trotuare și nici pe insula centrală a sensului giratoriu! Până acum nimeni nu și-a obținut  permisul de conducere făcând asta. 

 1. Fiți foarte atenți la comenzile polițistului! Este posibil ca examinatorul să vă dea o comandă „greșită”. Acordați atenție semnelor de circulație și puneți în practică ce ați studiat pentru proba teoretică. 

 1. Opriți-vă întotdeauna când vedeți lumina roșie a semaforului sau semnul de circulație „Stop”. Dacă nu, va trebui să vă întoarceți într-o altă zi pentru a da din nou traseul.  

 1. În timp ce conduceți, păstrați întotdeauna controlul vehiculului. Respirați și concentrați-vă. Acest lucru vă va ajuta evaluatorul să vă promoveze. 

 1. În timpul traseului, mențineți viteza maximă permisă pe drum, nu o depășiți niciodată,  nu vă grăbiți, nu accelerați. Nimeni nu vă grăbește, conduceți atent, uitați-vă la semnele rutiere și faceți-l pe examinator să se simtă în siguranță. 

 1. Nu vă panicați la prima greșeală! Susținerea unui examen auto impecabil este cu adevărat dificil, dar nu imposibil, însă este important să rămâneți calmi pentru a reacționa în siguranță.  

 1. Semnalizați întotdeauna corespunzător când schimbați direcția de deplasare! Și atunci când trebuie să ocoliți niște obstacole aflate pe carosabil trebuie să semnalizați, dar și când schimbați direcția de deplasare. De asemenea, mențineți semnalul în funcțiune pe toată durata efectuării manevrei! 

 1. Nu vă blocați în intersecții! Acordarea de prioritate într-o intersecţie nesemaforizată este o altă încercare grea pentru cei care doresc să obțină permisul de conducere. Pentru a nu rămâne blocat în mijlocul intersecţiei, respectați următoarele reguli: folosiți oglinzile retrovizoare, semnalizați din timp, poziționați-vă corect şi folosiți treapta de viteză corespunzătoare.   

 1. O altă eroare care vă conduce spre eșec este de a nu acorda prioritate pietonilor. Când vă apropiați de trecerile de pietoni, reduceți viteza și acordați prioritate de trecere celor care se angajează în traversarea străzii sau așteaptă să traverseze.  

 1. Și în cele din urmă: respectați întotdeauna semnalele de trafic sau ordinele pe care vi le dă ofițerul de poliție în timpul traseului

 1. Înainte de a ieși din mașină și de a sărbători reușita la examenul practic, opriți motorul, trageți frâna de mână și cuplați mașina la prima treaptă de viteză. Abia apoi puteți deschide ușa. Astfel veți fi liberi și…cu permis de conducere! 


Învață să conduci în siguranță și cu încredere alături de SoftDrive, din 1998 in top scoli de soferi din Bucuresti!

You may also like

1 cometariu

Cat costa scoala de soferi in 2023, de Paște? Află acum ⭕ -

[…] necesare pentru a fi pregatit(a) pentru examenul de conducere, precum și de categoria de permis de conducere pentru care optezi. În București, costul unei școli de șoferi pentru categoria B poate fi în […]

Reply

Lasă un comentariu

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare mai bună, folosim module cookie. Accept Condiții utilizare

Adblock Detectat

Vă rugăm să ne susțineți dezactivând extensia dvs. AdBlocker din browserele dvs. pentru site-ul nostru web.