Dureri de spate

Dureri de spate în timpul conducerii? Cum să le evitați

Kilometri de drum de parcurs printre peisaje care mai de care mai frumoase: călătoria este o plăcere, știți deja acest lucru. Dar ce să faceți cu durerile de spate la volan, care riscă să strice totul și să diminueze entuziasmul șofatului? 

Nu vă faceți griji: chiar dacă este o supărare foarte comună, vestea bună este că poate fi prevenită cu măsurile de precauție potrivite. Puțină atenție, așadar, este suficientă pentru a vă bucura de tot confortul mașinii dumneavoastră și pentru a călători fără dureri de spate. 

Pentru o conducere sigură, plăcută și fără distragerea atenției,confortul la volan este esențial. Noi, scoala de soferi Soft Drive, vă recomandăm să fiți atenți la sfaturile pe care vi le prezentăm: veți evita postura incorectă și, în consecință, durerile de spate la volan.

Dureri de spate în timpul condusului: de ce se întâmplă? 

Durerea de spate la volan nu apare brusc. Începe ca un disconfort în zona spatelui sau lombară, care devine progresiv o durere ascuțită. Este declanșată de patru factori principali, asupra cărora, din fericire, șoferul are controlul: 

  • Prima este postura incorectă, chiar dăunătoare. De fapt, chiar și cel mai confortabil și anatomic scaun, de ultimă generație, nu poate ajuta dacă șoferul nu își face partea. Oricine trebuie să plece într-o călătorie lungă ar trebui să acorde o atenție deosebită poziției sale. 
  • Al doilea factor este modul de conducere. Cea mai chinuitoare durere este declanșată de conducerea inexactă, care nu ține cont de denivelări, găuri și obstacole. Pe drumurile mai puțin bune, de fapt, este o idee bună să încetiniți nu numai pentru a evita deteriorarea vehiculului, ci și pentru a vă proteja sănătatea. Coloana vertebrală și în special zona lombară, de fapt, este supusă unor suprasolicitări nenaturale, pe care organismul încearcă să le compenseze de fiecare dată când simte o mișcare bruscă. Acest lucru duce la tensiune sau încordare excesivă. 
  • Al treilea factor este poziția fixată forțat, care este menținută pentru o perioadă de timp excesiv de lungă în raport cu nevoile fizice ale corpului uman. Imobilitatea este un element de suferință considerabilă, mai ales pentru o zonă flexibilă precum cea a spatelui. Întrucât întreaga coloană este blocată timp de câteva ore, consecința directă este o rigidizare care poate duce la contracturi extrem de dureroase ale mușchilor paravertebrali. 
  • La factorii menționați mai sus trebuie adăugat încă unul, la fel de important: încărcarea incorectă a bagajelor. De remarcat însă că în acest din urmă caz, în general, durerea este percepută aproape imediat. 

Sfaturi practice pentru a evita durerile de spate în timpul conducerii 

Odată cunoscute cauzele, putem vorbi despre soluții. Pentru a evita o postură incorectă, care generează dureri de spate, în primul rând, trebuie: 

  • Să adoptați o bună practică în reglarea spătarului, astfel încât să se odihnească zona care începe de la umeri și care duce pînă la partea inferioară a spatelui. Practic, spătarul va trebui să acționeze ca un suport pentru curbura naturală a coloanei vertebrale. De asemenea, este indicat să nu-l înclinați mai mult de 110 de grade, pentru a evita un efort asupra capului și, în consecință, asupra gâtului. 
  • Distanța dintre scaune trebuie de asemenea ajustată. Acesta din urmă trebuie să fie astfel încât să permită o poziție naturală și odihnită a coapselor și picioarelor și trebuie să se asigure că coatele sunt la 90° când mâinile sunt la orele 10 și la 2 pe volan. 
  • Odată făcut acest lucru, al treilea pas este aranjarea tetierei astfel încât capul să se potrivească perfect pe partea centrală a pernei. Odată adoptată postura corectă, va trebui apoi să conduceți cu sârguință și va trebui să urmați câteva sfaturi pentru a evita menținerea poziției fixe pentru o perioadă lungă de timp. Pentru a depăși această problemă există multe metode: a face gimnastică la volan, de exemplu, a profita de momentele de așteptare în trafic pentru a mișca capul, a bate cu degetele pe volan pentru a reactiva circulația sau a face mișcări relaxante cu brațele. 
  • Pentru călătorii foarte lungi, opririle sunt necesare. Atunci când își planifică călătoria, fiecare șofer ar trebui să țină cont de opririle necesare. De asemenea, recomandăm să faceți o pauză de cel puțin cincisprezece minute la fiecare două ore de condus. În timpul acestei pauze, cel mai bine este să nu coborâți imediat din vehicul, ci să vă așezați mai întâi lateral, cu picioarele afară din mașină și să începeți să le ridicați, pentru a încuraja fluxul de sânge și a returna oxigenul în partea inferioară a spatelui. Odată făcut acest lucru, vă puteți ridica și, în acel moment, idealul ar fi să faceți niște exerciții de întindere a spatelui și de rotire a șoldurilor. Pentru aceia care mai puțin practici, chiar și o simplă plimbare va fi bună. 
  • În final, pentru a evita durerile de spate, este bine să folosiți corect aerul condiționat și să îl reglați la o temperatură care să nu fie excesiv de scăzută, pentru a evita inflamațiile supărătoare datorate intervalului de temperatură. 

You may also like

Lasă un comentariu

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare mai bună, folosim module cookie. Accept Condiții utilizare

Adblock Detectat

Vă rugăm să ne susțineți dezactivând extensia dvs. AdBlocker din browserele dvs. pentru site-ul nostru web.