Conducerea în siguranță pe asfaltul acoperit de frunze

Conducerea pe asfalt acoperit cu frunze uscate poate fi periculoasă dacă nu țineți cont de aceste sfaturi

Conducerea pe asfalt acoperit cu frunze uscate este la fel de periculoasă ca și conducerea pe zăpadă 

În timp ce sezonul rece oferă peisaje uimitoare în culori contrastante, frunzele uscate pe asfalt pot fi un pericol, ceea ce face ca mașinile să piardă tracțiunea și să derapeze. În sezonul rece trebuie să acordați o atenție deosebită și să creșteți prudența la volan.  

Frunzele uscate pe asfalt sunt un pericol și, cu atât mai mult dacă sunt umede  

Prin urmare, dacă circulați prin zone împădurite sau pur și simplu prin zone acoperite de frunze – chiar și în oraș – trebuie să acordați atenție prezenței frunzelor căzute pe șosea. Când plouă, rețin apa și pot fi la fel de alunecoase ca gheața dacă frânați pe ele. Frunzele pot prelungi frânarea sau pot provoca derapaje și, mai mult, în zonele cu mulți copaci pot acoperi chiar unele gropi în asfalt, pot provoca dificultăți în a vedea limitele drumului și chiar percepția lățimii acestuia. Această situație poate deveni mai periculoasă dacă se întâmplă după un episod de ploaie, deoarece frunzele rețin apa, fiind aproape la fel de alunecoase ca zăpada. Acest lucru a fost dovedit de inginerii Ford într-un experiment efectuat la unitățile de testare ale companiei din Belgia. 

Frunzele pot provoca alunecarea periculoasă a anvelopelor. Este necesar să evitați să treceți peste ele și, dacă este inevitabil, trebuie să încetiniți considerabil 

Frunzele acumulate pe asfalt pot transforma o frânare într-un derapaj periculos din cauza lipsei de aderență a anvelopelor. În unele cazuri extreme, această situație poate duce la pierderea controlului vehiculului și poate duce la un accident. 

Frunzele sunt elemente corozive 

Însă acest element al naturii nu ar putea doar să provoace un accident, dar dacă lăsați frunzele să se „odihnească” prea mult pe caroseria vehiculului, vor ajunge să lase pete pe care nu le veți putea îndepărta. Ele pot chiar provoca coroziunea. Este adevărat că, în prezent, mașinile sunt pregătite să anticipeze acești agenți, dar atunci când circulați pe un drum cu frunze, este ideal să curățăți bine autovehiculul, pentru a îndepărta resturile și astfel să nu le producă rugină.  

Ținând cont de cele de mai sus, este important ca atunci când conduceți pe un drum acoperit cu frunze uscate, să urmați o serie de sfaturi 

În acest fel, este necesar să aveți o grijă deosebită la șosea. Echipa Soft Drive  recomandă următoarele sfaturi pentru a evita pericolele:  

  • Primul lucru este cu siguranță să țineți sub control viteza de deplasare și, prin urmare, să evitați accelerarea și să fiți calmi, fără a efectua manevre periculoase.  
  • Un alt aspect extrem de important este distanța de siguranță. Am spus deja că este o măsură care trebuie întotdeauna luată în considerare pentru a evita accidentele rutiere; în cazul în care suprafața carosabilului este alunecoasă, atunci această distanță trebuie să crească, iar sfatul nostru este să lăsați un spațiu mai mare între dvs. și vehiculul din fața dvs., deoarece frânarea pe carosabil umed este mai puțin gestionabilă. 
  • De asemenea, profităm de această ocazie pentru a sublinia că anvelopele trebuie să fie bine umflate și că frânele trebuie să funcționeze întotdeauna în cel mai bun mod, pentru a călători în siguranță, în orice situație. Ca întotdeauna, înainte de a pleca, o inspecție de bază este obligatorie. Lichidele, presiunea în anvelope, ștergătoarele de parbriz, frânele și starea motorului trebuie verificate în mod regulat. În sezonul rece, în special, este important să păstrați ștergătoarele curate, deoarece s-ar putea bloca din cauza frunzelor. 
  • Conduceți pe unde circulă vehiculele precedente.  
  • Dacă mașina derapează, țineți ferm volanul, nu faceți mișcări bruște, nu frânați și ridicați ușor piciorul de pe accelerație. Trebuie să știți cum să reacționați în orice moment neprevăzut.  
  • Este important de subliniat faptul că motocicletele, bicicletele și trotinetele electrice trebuie să acorde o atenție deosebită acestor situații.  
  • Frâna de motor. Din cauza distanțelor de frânare mai mari, frâna de motor este cel mai bun aliat. 

Conducerea în siguranță pe asfaltul acoperit de frunze depinde în mare măsură de aptitudinile șoferului și de condițiile tehnice ale mașinii. Urmați sfaturile noastre, astfel încât să puteți conduce în siguranță indiferent de condițiile drumului. 

You may also like

1 cometariu

Badin -

Sunt mai mult decat fericit sa descopar acest site. Vreau sa va multumesc pentru timpul acordat pentru aceasta lectura deosebit de minunata!! Cu siguranta mi-a placut fiecare parte din ea si te-am salvat ca preferat pentru a te uita la lucruri noi pe blogul tau.|

Reply

Lasă un comentariu

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare mai bună, folosim module cookie. Accept Condiții utilizare

Adblock Detectat

Vă rugăm să ne susțineți dezactivând extensia dvs. AdBlocker din browserele dvs. pentru site-ul nostru web.