Scoala de soferi categoria C

Scoala de soferi categoria C, C+E

Autovehiculul, altul dec├ót cele din categoria D, sau D1, a c─ârui mas─â total─â maxim─â autorizat─â este mai mare de 3.500 Kg. ┼či care este proiectat ┼či construit pentru transportul a maximum 8 pasageri ├«n afara conduc─âtorului auto;

Faci ╚Öcoala de ╚Öoferi, ob╚Ťii atestatul auto ╚Öi noi ├«╚Ťi oferim
LOC DE MUNC─é ├«n ╚Ťar─â sau str─âin─âtate!

╚ścoala de ╚Öoferi pentru categoria C ├«n Bucure╚Öti - Cursuri teoretice ╚Öi practice

- Autovehiculul, altul dec├ót cele din categoria D, sau D1, a c─ârui mas─â total─â maxim─â autorizat─â este mai mare de 3.500 Kg. ┼či care este proiectat ┼či construit pentru transportul a maximum 8 pasageri ├«n afara conduc─âtorului auto;

- Ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C ┼či o remorc─â a c─ârei mas─â total─â maxim─â autorizat─â nu dep─â┼če┼čte 750 kg;

- Categoria CE: ansamblul de vehicule const├ónd dintr-un autovehicul tr─âg─âtor din categoria C ┼či o remorc─â sau semiremorc─â a c─ârei mas─â total─â maxim─â autorizat─â este mai mare de 750 Kg.

Vârsta minimă de obţinere a permiselor de conducere pentru categoriile C, CE si D, DE a scazut la 18 ani

Modificarea limitelor de v├órst─â pentru ╚Öoferii profesioni╚Öti: Analiza detaliat─â a implicatiilor ╚Öi impactului asupra siguran╚Ťei rutiere

Cu recentele schimb─âri legislative care permit ob╚Ťinerea permisului de conducere categoria C pentru camioane la v├órsta de 18 ani, subiectul limitelor de v├órst─â pentru ╚Öoferii profesioni╚Öti este din nou ├«n discu╚Ťie. ├Än acest context, transportatorii rutieri au solicitat pre╚Öedintelui Klaus Iohannis s─â promulge legea care scade limitele de v├órst─â pentru ╚Öoferii profesioni╚Öti de autocare la 21 de ani, similar cu categoria C.

Noul act normativ

Dac─â ne uit─âm la noul act normativ, este important s─â men╚Ťion─âm faptul c─â exist─â anumite condi╚Ťii pentru ob╚Ťinerea permisului de conducere pentru categoria C la v├órsta de 18 ani. Printre acestea se num─âr─â ob╚Ťinerea permisului pentru categoria B, o preg─âtire adecvat─â ├«n ceea ce prive╚Öte conduita preventiv─â ╚Öi conduita economic─â, precum ╚Öi certificarea medical─â corespunz─âtoare.

Condi╚Ťii pentru ob╚Ťinerea permisului de conducere categoria D

În ceea ce privește categoria D, pentru care se solicită și o modificare legislativă similară, aceasta necesită o pregătire suplimentară, iar responsabilitatea șoferului este mult mai mare, având în vedere că transportă pasageri.

Aspectul siguran╚Ťei rutiere

Este important s─â men╚Ťion─âm c─â, de╚Öi exist─â avantaje pentru a permite ╚Öoferilor profesioni╚Öti mai tineri s─â ob╚Ťin─â permisul pentru camioane ╚Öi autocare, trebuie s─â se ia ├«n considerare ╚Öi aspectul siguran╚Ťei rutiere. Este important ca tinerii ╚Öoferi s─â primeasc─â o preg─âtire adecvat─â, s─â dob├óndeasc─â experien╚Ť─â, ╚Öi s─â se asigure c─â sunt ├«n m─âsur─â s─â conduc─â ├«n siguran╚Ť─â aceste vehicule, care au dimensiuni ╚Öi caracteristici specifice.

Concluzii

├Än final, de╚Öi modificarea limitelor de v├órst─â pentru ╚Öoferii profesioni╚Öti din Rom├ónia este un subiect important, care necesit─â o analiz─â atent─â ╚Öi luarea ├«n considerare a tuturor aspectelor implicate, deciziile luate ar trebui s─â se bazeze pe cercetare ╚Öi consultare adecvat─â cu exper╚Ťii din domeniu. Siguran╚Ťa rutier─â ar trebui s─â

Noi oportunit─â╚Ťi pentru tinerii ╚Öoferi

Reducerea v├órstei minime pentru ob╚Ťinerea permisului de conducere de categoria C reprezint─â o oportunitate major─â pentru tinerii care ├«╚Öi doresc s─â ├«╚Öi ├«nceap─â cariera ├«n domeniul transporturilor rutiere. ├Än trecut, ace╚Ötia ar fi trebuit s─â a╚Ötepte p├ón─â la v├órsta de 21 de ani pentru a putea conduce un vehicul greu de transport marf─â. Acum, odat─â cu schimbarea legisla╚Ťiei, ace╚Ötia pot ob╚Ťine permisul de conducere categorie C ├«nc─â de la v├órsta de 18 ani.

Aceast─â schimbare nu doar c─â ofer─â mai multe oportunit─â╚Ťi pentru tinerii ╚Öoferi, dar ╚Öi pentru transportatorii care angajeaz─â ╚Öoferi. Cu mai mul╚Ťi ╚Öoferi disponibili pe pia╚Ť─â, ace╚Ötia ar putea s─â ├«╚Öi completeze mai u╚Öor soferii ╚Öi s─â reduc─â costurile cu transportul. Tinerii vor putea s─â ├«╚Öi g─âseasc─â mai u╚Öor locuri de munc─â, iar companiile vor avea acces la un num─âr mai mare de ╚Öoferi tineri ╚Öi talenta╚Ťi.

Opteaza pentru scoala de soferi Soft Drive si formeaza-ti o cariera solida in transportul rutier, ob╚Ťinand categoriile C si CE pentru a deveni un sofer profesionist de succes!

Durata cursului pentru categoria C

- 8 s─âpt─âm├óni atunci c├ónd este posesor de permis de conducere categoria B, cu o vechime mai mica de un an, timp ├«n care efectueaz─â 50 ore de preg─âtire teoretic─â ┼či 36 ore de preg─âtire practic─â ├«n traseu.
- 7 s─âpt─âm├óni atunci c├ónd este posesor de permis de conducere categoria B cu o vechime mai mare de un an, timp ├«n care efectueaz─â 50 ore de preg─âtire teoretic─â ┼či 30 ore de preg─âtire practic─â, ├«n traseu.
Preg─âtirea teoretic─â o precede pe cea practic─â.

OBLIGAŢIILE CURSANTULUI

ÔÇô S─â se prezinte la orele de preg─âtire teoretic─â ┼či practic─â ├«n stare psiho-fizic─â corespunz─âtoare;

ÔÇô S─â posede asupra sa cartea (buletinul) de identitate ┼či caietul cursantului;

ÔÇô S─â respecte programa de ├«nva┼ú─âm├ónt ┼či indica┼úiile instructorului auto;

ÔÇô S─â promoveze testele finale de absolvire a ┼čcolii.

Dosarul pentru examen cuprinde:

- Fi┼ča de ┼×colarizare eliberat─â de ┼×coal─â;
- Cerere de ├«nscriere la examen, Domnule ┼×ef Serviciu;
- Cazier judiciar (cu menţiunea, pentru examen auto);
- Chitanţa ce reprezintă contravaloarea permisului de conducere.
- Copii xerox: carte identitate, permis de conducere (dac─â este cazul);
Vezi aici modalitatile de plata a taxei pentru eliberarea permisului

Condiţii pentru înscriere la cursuri

Varsta minima de la care se poate incepe scoala pentru categoria C este de 17 ani ╚Öi 9 luni, iar la ├«mplinirea v├órstei de 18 ani se poate sus╚Ťine examenul.

ÔÇô Apt din punct de vedere medical ÔÇô aviz obtinut numai de la unitatea medicala agreata de scoala noastra ;

ÔÇô Apt din punct de vedere psihologic ÔÇô aviz obtinut numai de la laboratorul scolii noastre ;

ÔÇô S─â nu fi fost condamnat definitiv pentru infrac┼úiunile prev─âzute la art.24 alin.(6) din O.U.G. 195/2002, cu excep┼úia cazurilor c├ónd a ├«ntrunit una din situa┼úiile prev─âzute la art.116 alin.(1).

TAXE

- Categoria C, CE = 4.000 lei
- Scolarizare cu predare in limba engleza = 4.500 lei.
- Ore suplimentare Categoria C, CE = 300 lei
- Taxa examen Categoria C, CE = 400 lei

Tariful de ┼čcolarizare poate fi pl─âtit integral sau ├«n rate, prima rat─â fiind de 1/3 din pre┼úul contractului. Tariful de ┼čcolarizare va fi achitat integral p├ón─â la efectuarea a 2/3 din num─ârul orelor de preg─âtire practic─â, ├«n caz contrar se vor aplica penalit─â┼úi de 0,5% din valoarea sumei neachitate, pentru fiecare zi de ├«nt├órziere

Se poate pl─âti ├«n numerar la casieria ┼čcolii sau prin ordin de plat─â.

DOCUMENTE necesare

Dosarul pentru examen cuprinde:

Fi┼ča de ┼×colarizare eliberat─â de ┼×coal─â;
Cerere de ├«nscriere la examen, Domnule ┼×ef Serviciu;
Cazier judiciar (cu menţiunea, pentru examen auto);
Chitanţa ce reprezintă contravaloarea permisului de conducere.
Copii xerox: carte identitate, permis de conducere (dac─â este cazul)

ÎNSCRIEREA LA EXAMEN

ÔŚł Cursantii care au domiciliul ori resedinta (flotant) in municipiul Bucuresti sau jud. Ilfov se va prezenta pentru sustinerea probei teoretice la ghiseul SPCRPCIV Bucuresti sau Ilfov din sos. Pipera nr. 49 sector 2, avind asupra sa dosarul de examinare eliberat de scoala de conducatori auto, examen pe care il va sustine in aceeasi zi.

ÔŚł Dupa promovarea examenului teeoretic cursantul se va prezenta de indata la dispeceratul scolii noastre pentru programarea probei de traseu, ce se realizeaza prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de DRPCIV ÔÇô MAI.

ÔŚł In situatia in care cursantul se programeaza personal pentru proba de traseu la ghiseul DRPCIV Bucuresti sau Ilfov, scoala va putea asigura autovehiculul numai daca acesta nu este afectat altei activitati la data si in intervalul orar pentru care s-a facut solicitarea, situatie in care scoala este exonerata de obligatia de a trimite autovehiculul scoala la examen.

ÔŚł Scoala va realiza programarea la proba de traseu numai dupa promovarea probei teoretice.

ÔŚł Cursan┼úii care domiciliaz─â ├«n alte jude┼úe vor depune personal dosarul la SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE ┼×I ├ÄNMATRICULARE A VEHICULELOR din jude┼úele respective.

EXAMENUL AUTO

Examenul const─â ├«ntr-o prob─â teoretic─â ┼či una practic─â, pe traseu.

Proba teoretic─â se su┼úine pe calculator ┼či const─â ├«n rezolvarea unui chestionar de cunoa┼čtere a regulilor de circula┼úie ce con┼úine 26 de ├«ntreb─âri. Timpul afectat rezolv─ârii unui chestionar de cunoa┼čtere a regulilor de circula┼úie este de 30 de minute. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 22 de ├«ntreb─âri rezolvate corect.

Proba practică constă în conducerea autobuzului în traseu.

0 +
Ani de experienta
0 +
Elevi admisi
0 +
Instructori auto
0 +
Autoturisme
0 +
Camioane - Autobuze - remorci
0 +
Motociclete

Viziteaz─â-ne

Bd. Basarabia Nr. 256G
Sector 3, Bucuresti

Program

luni - vineri 9 - 18
sâmbătă și duminică - ÎNCHIS

d─â-ne un telefon

trimite email

mariusiliesoftdrive@gmail.com

Informatii utile

Conţinutul dosarului de examen

1)   Cerere tip examen auto


2) fi╚Öa de ╚Öcolarizare ÔÇô valabil─â un an de zile de la data absolvirii cursurilor ÔÇô emis─â de ┼čcoala de conduc─âtori auto ├«n cadrul c─âreia a absolvit cursurile de preg─âtire teoretic─â ┼či practic─â, ├«n care se consemneaz─â ┼či avizul medical;


3) certificatul de cazier judiciar, ├«n termenul de valabilitate ╚Öi dup─â caz copia hot─âr├órii judec─âtore┼čti de condamnare, r─âmas─â definitiv─â, ├«n cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii cu executare sau la pedeapsa amenzii, copia biletului de liberare sau a documentului care atesta executarea pedepsei amenzii;


4) dovada achit─ârii contravalorii permisului de conducere - 89 lei (pentru modalit─â╚Ťile de plat─â consulta╚Ťi sec╚Ťiunea taxe ╚Öi tarife).

Taxe pentru permise de conducere

Contravaloarea permisului de conducere - 89 lei se ├«ncaseaz─â ├«n contul BCR , CEC BANK ╚Öi re╚Ťeaua de Statii de Plata SelfPay.

Redirecţionare pagină web RA-APPS

Terminalele de plat─â sunt amplasate ├«n unit─â╚Ťile BCR, CEC Bank ╚Öi ├«n re╚Ťeaua de Statii de Plata SelfPay situate ├«n supermarket-uri, mall-uri, magazine de proximitate, universit─â╚Ťi

https://selfpay.ro/localizare

Pentru plata tarifelor se utilizeaz─â urm─âtoarele mijloacele de plat─â: virament, mijloace de plat─â online, Sistemul na╚Ťional electronic de plat─â online (S.N.E.P) ÔÇô ghi╚Öeul.ro, POS-uri instalate de c─âtre RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente - ├«n curs de opera╚Ťionalizare, mandat po╚Ötal, alte mijloace de plat─â, prev─âzute de lege.

Reamintim faptul că plata acestor taxe nu mai poate fi achitată în numerar la ghiseele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, odată cu depunerea documentelor !

Cursuri pentru ob╚Ťinere:┬áatestat┬ásofer profesionist, atestate taxi, atestate transport marfa, atestate transport persoane,┬áatestate ADR, atestate agabaritice, atestate ADR cisterne, atestate ADR colete, atestate instructori auto, atestate profesori de legislatie, atestate UBER.

Pentru a personaliza con┼úinutul ┼či pentru a asigura o experien┼ú─â de utilizare mai bun─â, folosim module cookie. Accept Condi╚Ťii utilizare

Centrul de preferin╚Ťe pentru confiden╚Ťialitate

Analytics

un cookie folosit de serviciul Google Analytics care ne permite colectarea de date statistice anonimizate despre c├ó╚Ťi cititori avem zilnic, ce articole sunt citite, de unde vin cititorii no╚Ötri, etc. Acest cookie este clasificat drept Statistic─â ├«n mesajul prin care-╚Ťi cerem aprobarea

Call Now Button