Scoala de soferi categoria C, C+E
- Cursurile noastre dedicate categoriei C și CE te pregătesc pentru a conduce în siguranță camioane de mare tonaj sau vehicule articulate.
- Beneficiezi de instructori cu experiență vastă pe vehicule grele, care îți transmit tot know-how-ul necesar pentru a trece examenul.
- Înveți regulile specifice de conducere, manevre de precizie, verificarea tehnică a camionului și multe altele.
- La finalul cursului vei avea competențele necesare pentru a conduce în profesie camioane sau TIR-uri.
Alege pregătirea de top pentru permis C și CE!
LOC DE MUNCĂ în țară sau străinătate!
Școala de șoferi pentru categoria C în București - Cursuri teoretice și practice
- Autovehiculul, altul decât cele din categoria D, sau D1, a cărui masă totală maximă autorizată este mai mare de 3.500 Kg. şi care este proiectat şi construit pentru transportul a maximum 8 pasageri în afara conducătorului auto;
- Ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;
- Categoria CE: ansamblul de vehicule constând dintr-un autovehicul trăgător din categoria C şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată este mai mare de 750 Kg.
Vârsta minimă de obţinere a permiselor de conducere pentru categoriile C, CE si D, DE a scazut la 18 ani
Modificarea limitelor de vârstă pentru șoferii profesioniști: Analiza detaliată a implicatiilor și impactului asupra siguranței rutiere
Cu recentele schimbări legislative care permit obținerea permisului de conducere categoria C pentru camioane la vârsta de 18 ani, subiectul limitelor de vârstă pentru șoferii profesioniști este din nou în discuție. În acest context, transportatorii rutieri au solicitat președintelui Klaus Iohannis să promulge legea care scade limitele de vârstă pentru șoferii profesioniști de autocare la 21 de ani, similar cu categoria C.
Noul act normativ
Dacă ne uităm la noul act normativ, este important să menționăm faptul că există anumite condiții pentru obținerea permisului de conducere pentru categoria C la vârsta de 18 ani. Printre acestea se numără obținerea permisului pentru categoria B, o pregătire adecvată în ceea ce privește conduita preventivă și conduita economică, precum și certificarea medicală corespunzătoare.
Condiții pentru obținerea permisului de conducere categoria D
În ceea ce privește categoria D, pentru care se solicită și o modificare legislativă similară, aceasta necesită o pregătire suplimentară, iar responsabilitatea șoferului este mult mai mare, având în vedere că transportă pasageri.
Aspectul siguranței rutiere
Este important să menționăm că, deși există avantaje pentru a permite șoferilor profesioniști mai tineri să obțină permisul pentru camioane și autocare, trebuie să se ia în considerare și aspectul siguranței rutiere. Este important ca tinerii șoferi să primească o pregătire adecvată, să dobândească experiență, și să se asigure că sunt în măsură să conducă în siguranță aceste vehicule, care au dimensiuni și caracteristici specifice.
Concluzii
În final, deși modificarea limitelor de vârstă pentru șoferii profesioniști din România este un subiect important, care necesită o analiză atentă și luarea în considerare a tuturor aspectelor implicate, deciziile luate ar trebui să se bazeze pe cercetare și consultare adecvată cu experții din domeniu. Siguranța rutieră ar trebui să
Noi oportunități pentru tinerii șoferi
Reducerea vârstei minime pentru obținerea permisului de conducere de categoria C reprezintă o oportunitate majoră pentru tinerii care își doresc să își înceapă cariera în domeniul transporturilor rutiere. În trecut, aceștia ar fi trebuit să aștepte până la vârsta de 21 de ani pentru a putea conduce un vehicul greu de transport marfă. Acum, odată cu schimbarea legislației, aceștia pot obține permisul de conducere categorie C încă de la vârsta de 18 ani.
Această schimbare nu doar că oferă mai multe oportunități pentru tinerii șoferi, dar și pentru transportatorii care angajează șoferi. Cu mai mulți șoferi disponibili pe piață, aceștia ar putea să își completeze mai ușor soferii și să reducă costurile cu transportul. Tinerii vor putea să își găsească mai ușor locuri de muncă, iar companiile vor avea acces la un număr mai mare de șoferi tineri și talentați.
Opteaza pentru scoala de soferi Soft Drive si formeaza-ti o cariera solida in transportul rutier, obținand categoriile C si CE pentru a deveni un sofer profesionist de succes!
Durata cursului pentru categoria C
- 8 săptămâni atunci când este posesor de permis de conducere categoria B, cu o vechime mai mica de un an, timp în care efectuează 50 ore de pregătire teoretică şi 36 ore de pregătire practică în traseu.
- 7 săptămâni atunci când este posesor de permis de conducere categoria B cu o vechime mai mare de un an, timp în care efectuează 50 ore de pregătire teoretică şi 30 ore de pregătire practică, în traseu.
Pregătirea teoretică o precede pe cea practică.
OBLIGAŢIILE CURSANTULUI
– Să se prezinte la orele de pregătire teoretică şi practică în stare psiho-fizică corespunzătoare;
– Să posede asupra sa cartea (buletinul) de identitate şi caietul cursantului;
– Să respecte programa de învaţământ şi indicaţiile instructorului auto;
– Să promoveze testele finale de absolvire a şcolii.
Dosarul pentru examen cuprinde:
- Fişa de Şcolarizare eliberată de Şcoală;
- Cerere de înscriere la examen, Domnule Şef Serviciu;
- Cazier judiciar (cu menţiunea, pentru examen auto);
- Chitanţa ce reprezintă contravaloarea permisului de conducere.
- Copii xerox: carte identitate, permis de conducere (dacă este cazul);
Vezi aici modalitatile de plata a taxei pentru eliberarea permisului
Condiţii pentru înscriere la cursuri
Varsta minima de la care se poate incepe scoala pentru categoria C este de 17 ani și 9 luni, iar la împlinirea vârstei de 18 ani se poate susține examenul.
– Apt din punct de vedere medical – aviz obtinut numai de la unitatea medicala agreata de scoala noastra ;
– Apt din punct de vedere psihologic – aviz obtinut numai de la laboratorul scolii noastre ;
– Să nu fi fost condamnat definitiv pentru infracţiunile prevăzute la art.24 alin.(6) din O.U.G. 195/2002, cu excepţia cazurilor când a întrunit una din situaţiile prevăzute la art.116 alin.(1).
TAXE
- Categoria C, CE - 4 000 lei
- Scolarizare cu predare in limba engleza - 4 500 lei
- Ore suplimentare Categoria C, CE - 400 lei
- Taxa examen Categoria C, CE = 500 lei
Tariful de şcolarizare poate fi plătit integral sau în rate, prima rată fiind de 1/3 din preţul contractului. Tariful de şcolarizare va fi achitat integral până la efectuarea a 2/3 din numărul orelor de pregătire practică, în caz contrar se vor aplica penalităţi de 0,5% din valoarea sumei neachitate, pentru fiecare zi de întârziere
Se poate plăti în numerar la casieria şcolii sau prin ordin de plată.
DOCUMENTE necesare
Dosarul pentru examen cuprinde:
Fişa de Şcolarizare eliberată de Şcoală;
Cerere de înscriere la examen, Domnule Şef Serviciu;
Cazier judiciar (cu menţiunea, pentru examen auto);
Chitanţa ce reprezintă contravaloarea permisului de conducere.
Copii xerox: carte identitate, permis de conducere (dacă este cazul)
ÎNSCRIEREA LA EXAMEN
🔸 Cursantii care au domiciliul ori resedinta (flotant) in municipiul Bucuresti sau jud. Ilfov se va prezenta pentru sustinerea probei teoretice la ghiseul SPCRPCIV Bucuresti sau Ilfov din sos. Pipera nr. 49 sector 2, avind asupra sa dosarul de examinare eliberat de scoala de conducatori auto, examen pe care il va sustine in aceeasi zi.
🔸 Dupa promovarea examenului teeoretic cursantul se va prezenta de indata la dispeceratul scolii noastre pentru programarea probei de traseu, ce se realizeaza prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de DRPCIV – MAI.
🔸 In situatia in care cursantul se programeaza personal pentru proba de traseu la ghiseul DRPCIV Bucuresti sau Ilfov, scoala va putea asigura autovehiculul numai daca acesta nu este afectat altei activitati la data si in intervalul orar pentru care s-a facut solicitarea, situatie in care scoala este exonerata de obligatia de a trimite autovehiculul scoala la examen.
🔸 Scoala va realiza programarea la proba de traseu numai dupa promovarea probei teoretice.
🔸 Cursanţii care domiciliază în alte judeţe vor depune personal dosarul la SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR din judeţele respective.
EXAMENUL AUTO
Examenul constă într-o probă teoretică şi una practică, pe traseu.
Proba teoretică se suţine pe calculator şi constă în rezolvarea unui chestionar de cunoaştere a regulilor de circulaţie ce conţine 26 de întrebări. Timpul afectat rezolvării unui chestionar de cunoaştere a regulilor de circulaţie este de 30 de minute. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 22 de întrebări rezolvate corect.
Proba practică constă în conducerea autobuzului în traseu.
Vizitează-ne
Bd. Basarabia Nr. 256G
Sector 3, Bucuresti
Program
luni - vineri 9 - 18
sâmbătă și duminică - ÎNCHIS
dă-ne un telefon
trimite email
mariusilie_softdrive@yahoo.com
Informatii utile
Conţinutul dosarului de examen
2) fișa de școlarizare – valabilă un an de zile de la data absolvirii cursurilor – emisă de şcoala de conducători auto în cadrul căreia a absolvit cursurile de pregătire teoretică şi practică, în care se consemnează şi avizul medical;
3) certificatul de cazier judiciar, în termenul de valabilitate și după caz copia hotărârii judecătoreşti de condamnare, rămasă definitivă, în cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii cu executare sau la pedeapsa amenzii, copia biletului de liberare sau a documentului care atesta executarea pedepsei amenzii;
4) dovada achitării contravalorii permisului de conducere - 89 lei (pentru modalitățile de plată consultați secțiunea taxe și tarife).
Taxe pentru permise de conducere
Contravaloarea permisului de conducere - 89 lei se încasează în contul BCR , CEC BANK și rețeaua de Statii de Plata SelfPay.
Redirecţionare pagină web RA-APPS
Terminalele de plată sunt amplasate în unitățile BCR, CEC Bank și în rețeaua de Statii de Plata SelfPay situate în supermarket-uri, mall-uri, magazine de proximitate, universități
Pentru plata tarifelor se utilizează următoarele mijloacele de plată: virament, mijloace de plată online, Sistemul național electronic de plată online (S.N.E.P) – ghișeul.ro, POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente - în curs de operaționalizare, mandat poștal, alte mijloace de plată, prevăzute de lege.
Reamintim faptul că plata acestor taxe nu mai poate fi achitată în numerar la ghiseele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, odată cu depunerea documentelor !
Cursuri pentru obținere: atestat sofer profesionist, atestate taxi, atestate transport marfa, atestate transport persoane, atestate ADR, atestate agabaritice, atestate ADR cisterne, atestate ADR colete, atestate instructori auto, atestate profesori de legislatie, atestate UBER.