Scoala de soferi SoftDrive - Categoria C, Categoria D, Categoria CE, DE

De ce să devii șofer profesionist?

Scoala de soferi Soft Drive ofera educație profesională continuă și competentă pentru șoferii profesioniști 

Conducerea unui vehicul mare, de tipul camionului, precum și a unui taxi sau uber implică o mare responsabilitate. Scoala de soferi Soft Drive oferă mai multe tipuri de atestate profesionale pentru a ajuta șoferii să transporte în siguranță persoane sau mărfuri.  

Dacă ești în căutarea unor cursuri avansate de formare profesională pentru a obține un atestat profesional, scoala de soferi Soft Drive îți este întotdeauna alături. 

Ce este atestatul profesional? 

Atestatul profesional este un certificat acreditat care, împreună cu permisul de conducere, reprezintă aptitudinea profesională a persoanei care l-a obținut. Acest tip de atestat profesional este o instruire obligatorie pe care toți șoferii de camioane sau de taxiuri și uber, care au obținut un permis de conducere a vehiculelor cu greutăți mari, cum ar fi C sau D, sau a celor cu greutăți mici, categoria B, ar trebui să îl aibă.   

Care este scopul cursurilor de formare profesională? 

Scopul cursurilor de formare profesională este de a-i face pe șoferi să devină profesioniști și să se adapteze la noile cerințe ale pieței transportului rutier și, în cele din urmă, de a îmbunătăți calitatea și siguranța atât a traficului, cât și a șoferilor înșiși, precum și a persoanelor transportate. Odată cu finalizarea cursurilor, fiecărui participant i se eliberează atestatul de calificare corespunzător, în funcție de domeniul pe care îl alege.   

Pregătește-te să devii șofer profesionist! 

Școala de șoferi SoftDrive își extinde serviciile pentru transportul din București, încorporând cursuri de formare profesională care îți permit să practici profesia de șofer de taxi sau uber, precum și cea de conducător auto care efectuează transport rutier marfă sau persoane.  

Avantajele pe care le ai dacă alegi să devii șofer profesionist  

Domeniul taxiurilor sau cel de uber, precum și cel al camioanelor sunt o opțiune atractivă de angajare pentru mulți oameni din anumite motive: 

 • La finalul cursurilor de formare profesională, SoftDrive îți oferă oportunitatea de angajare; 
 • Înainte de a alege să obții un atestat de formare profesională nu trebuie să ai un anumit nivel de pregătire; 
 • Facilitează relațiile sociale; 
 • Poți cunoaște o mulțime de tipuri de oameni, culturi și chiar limbi străine. 

În ce constau cursurile de formare profesională 

Cursurile de formare profesională îți permit să dobândești cunoștințele necesare pentru a trece cu succes examenul final de obținere a atestatul profesional pentru taxi, uber sau de șofer profesionist care efectuează transport rutier marfă sau persoane. Aceste cursuri de formare profesională sunt predate de profesori cu o vastă experiență în sectorul taxiurilor, respectiv al camioanelor.  

Care sunt condițiile de înscriere la cursurile de formare profesională în vederea obținerii atestatului profesional? 

Pentru a te înscrie la aceste cursuri, este esențial să fii în posesia unui permis de conducere B, C sau D, după caz, în funcție de domeniul pe care îl dorești. De asemenea, dacă dorești să obții un atestat profesional de taxi sau uber, trebuie să ai minimum 21 de ani și să fii deținător de permis de conducere de cel puțin doi ani. Alte cerințe pe care trebuie să le îndeplinești sunt: 

 • să nu fi avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce în ultimul an sau mai mult de două ori de la data obţinerii permisului de conducere pentru consum de alcool; 
 • sa nu fi fost implicat în accidente rutiere soldate cu victime, din culpa sa; 
 • sa nu fi avut suspendat dreptul de a conduce un autovehicul pentru conducerea autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor stupefiante. 

Care este durata cursurilor de formare profesională? 

În ceea ce privește cursurile de formare profesională pentru transport marfă sau persoane, durata lor este de 5 zile, 7 ore pe zi. Persoanele care doresc să obțină atestatul de competență profesională pentru furnizarea serviciului de taxi sau uber vor participa la cursuri timp de 5 zile, 6 ore pe zi

Care sunt actele care trebuie prezentate pentru a te înscrie la cursurile de formare profesională? 

Pentru a obține un atestat de formare profesională pentru taxi sau uber ai nevoie de următoarele documente: 

 • Cerere; 
 • Contract pregătire profesională; 
 • Copie act de identitate; 
 • Copie permis de conducere auto; 
 • Cazier auto (valabil 30 zile); 
 • Certificat de cazier judiciar (valabil 6 luni); 
 • Fişă medicală; 
 • Aviz psihologic; 
 • Copie atestat de TAXI (pentru viză). 

În vederea obținerii unui atestat profesional pentru transport marfă sau persoane, va trebui să ai următoarele documente: 

 • Cererere; 
 • Contract pregătire profesională; 
 • Copie act de identitate; 
 • Copie permis de conducere auto. 

Un șofer de taxi sau uber sau un conducător de camion are o mulțime de sarcini și responsabilități și, din acest motiv, este necesar să aibă o pregătire adecvată 

Șoferul camionului trebuie să fie responsabil pentru transportul livrării (mărfurilor) dintr-un punct în altul împreună cu vehiculul. El trebuie să se asigure că marfa ajunge în stare bună și în perioada necesară. Așa se întâmplă și în cazul șoferului de taxi sau uber, căci acesta este responsabil pentru transportul în siguranță al persoanelor. Așadar, pentru a spori siguranța, alege să devii un șofer profesionist cu ajutorul cursurilor de formare profesională! 

Nu mai sta pe gânduri! Dacă îndeplinești condițiile necesare și dacă îți dorești să devii un șofer profesionist, cu o pregătire corespunzătoare, înscrie-te pentru a obține un atestat profesional la numărul de telefon 0726699110. 

You may also like

Lasă un comentariu

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare mai bună, folosim module cookie. Accept Condiții utilizare

Adblock Detectat

Vă rugăm să ne susțineți dezactivând extensia dvs. AdBlocker din browserele dvs. pentru site-ul nostru web.