Scoala de soferi

Automată sau manuală?

Învățarea de a conduce este un rit de trecere în viața multor oameni, fie pentru că este un pas important în trecerea de la adolescență la maturitate, fie pentru că majoritatea îl consideră un punct important în viață.

La Soft Drive știm cât de plăcut este să înveți în cele din urmă să conduci și de aceea vă oferim sfaturi cu privire la alegerea mașinii: fie ca este vorba de cutie de viteze automată fie manuală?

Învățarea condusului nu a fost niciodată mai ușoară cu Soft Drive!

Școala de șoferi Soft Drive este în pas cu vremurile și răspunde nevoilor pieței, oferind cursanților săi posibilitatea de a efectua cursuri practice atât cu mașini automate cat si manuale.

Fie că optezi pentru mașină cu o cutie de viteze manuală, fie pentru cea automată, obține permisul de conducere într-un mod ușor și mai puțin costisitor cu Soft Drive!

Înainte de a cunoaște avantajele și diferitele puncte de luat în considerare atunci când alegi între cutia de viteze automată sau manuală, este necesar să înțelegi modul în care cele două sisteme diferă:

  • Cutia de viteze automată nu include o pedală de ambreiaj și se caracterizează printr-o schimbare de treaptă de viteză complet autonomă, în funcție de numărul de rotații atinse de motor.
  • Cutia de viteze manuală este cutia de viteze tradițională, care implică în schimb apăsarea pedalei ambreiajului de fiecare dată când se dorește mărirea sau micșorarea vitezei.

Automată versus manuală:

Stăpânirea mecanismului pedalelor și a cutiei de viteze este una dintre abilitățile necesare pentru a conduce o mașină cu o cutie de viteze manuală. În plus, există persoane cu dizabilități fizice sau cu afecțiuni care le împiedică să apese corect pedala de ambreiaj. Pentru toți acești șoferi, la Soft Drive există posibilitatea de a învăța să conduci cu o mașină automată, obținând un permis de conducere categoria B.

Teoria permisului de conducere este exact aceeași, dar diferența constă în mașina școlii de șoferi Soft Drive cu care se vor desfășura cursurile practice.

Scopul principal al cutiei de viteze automate este de a asigura un confort mai mare șoferului, care nu va trebui să schimbe vitezele. Prin urmare, principalul avantaj al acestei cutii de viteze se dovedește a fi confortul la volan, în special în București, unde traficul este extrem de aglomerat. 

Utilizarea sa este foarte simplă, trebuie doar să accelerezi și să frânezi, fără nicio setare specială. În plus, beneficiul suplimentar al confortului este și siguranța mai mare a unui sistem de acest tip, care permite șoferului să țină întotdeauna mâinile pe volan, concentrându-se asupra conducerii, deoarece nu va trebui niciodată să-și ia mâinile de pe volan și să schimbe viteza. 

Iată care sunt avantajele alegerii unei mașini cu o cutie de viteze automată:

  • Aceasta permite cursantului care are dificultăți în conducerea mașinilor cu o cutie de viteze manuală să obțină un permis de conducere;
  • Mașina nu se oprește niciodată;
  • Are doar pedala de accelerație și frână;
  • Nu se schimbă vitezele;
  • Start ușor la urcare;
  • Facilitează deplasarea în trafic, deoarece treptele de viteze sunt cuplate și decalate automat, fără a apăsa pedala ambreiajului.

Școala de șoferi pe mașină cu o cutie de viteze manuală

Mașinile dotate cu o cutie de viteze manuală sunt cu siguranță cele mai populare în ceea ce privește școala de șoferi Soft Drive. Cutia de viteze manuală impune cursantul care dorește să schimbe treapta de viteză să selecteze manual treapta de viteză dorită folosind maneta schimbătorului de viteze și să folosească ambreiajul.

Care este diferența? Cu mașină cu o cutie de viteze manuală simți că ai mai mult control asupra vehiculului și gestionezi personal toate etapele cutiei de viteze. Aceste caracteristici permit cursantului să se simtă mai implicat și, pentru iubitorii și pasionații de mașini implică, de asemenea, o plăcere de conducere mai mare.

Iată care sunt avantajele alegerii unei mașini cu o cutie de viteze manuală:

  • Unul dintre avantajele care îi împing pe mulți să aleagă mașină cu cutie de viteze manuală este faptul că oferă posibilitatea de a avea un control mai mare asupra vehiculului;
  • Având un control mai mare asupra puterii motorului vehiculului, mulți cursanți consideră că a conduce este mai distractiv și mai precis decât conducerea unui vehicul cu cutie de viteze automată, unde nu este nevoie să se acorde atenție asupra treptelor de viteză.

You may also like

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare mai bună, folosim module cookie. Accept Condiții utilizare

Adblock Detectat

Vă rugăm să ne susțineți dezactivând extensia dvs. AdBlocker din browserele dvs. pentru site-ul nostru web.